• 👋 Değerli Ziyaretçi Eticarets.com Forumuna Hoşgeldiniz!

Türkiye’nin hızla büyüyen e-ticaret ekosisteminde satıcıların ve girişimcilerin birbirleriyle deneyim paylaşabileceği, bilgi alıp verebileceği ve güçlü bir topluluk oluşturabileceği Eticarets.com yayında!

📌 Eticarets.com Nedir?
    E-ticaret ve pazaryeri satıcılarını bir araya getiren, forum yapısıyla bilgi alışverişi sağlayan, sektöre dair en güncel haberleri ve pratik çözümleri bulabileceğiniz yeni bir platformdur.

📂 Eticarets.com’da Neler Paylaşılacak?

• 🛒 Pazaryeri Deneyimleri: Trendyol, Hepsiburada, Amazon, Çiçeksepeti...
    • 💡 E-Ticaret Tüyoları: Ürün seçimi, düşük iade oranlı ürünler...
    • 🤝 Satıcı Dayanışması: Sorunlara birlikte çözüm üretme.
    • 📢 Reklam & Pazarlama: Sosyal medya, Google Ads, SEO...
    • 🚀 Girişimcilik İlhamı: Yeni başlayanlara rehber ve öneriler.

✨ Neden Katılmalısınız?

• 🛠️ Birçok e-ticaret ile ilgili araçları ücretsiz olarak kullanabilirsiniz.
    • 🎁 Her ay düzenli olarak satıcılarımıza sürpriz çekilişler yapılmaktadır.
    • 👥 Tek başınıza değil, binlerce satıcının tecrübesiyle güçlenirsiniz.
    • ⏱️ Sorularınıza hızlıca yanıt bulabilir, siz de deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz.
    • 📊 Sektörün nabzını tutarak, rekabet avantajı elde edebilirsiniz.

Bir günde 40 milyon sipariş!

yusuf2344

Yeni Üye
Çinli e-ticaret devi Alibaba yaptığı açıklamada, ürünleri 60 dakika içinde teslim eden "Taobao Anında Ticaret" portalının faaliyete geçtikten sonraki bir ay içinde günlük 40 milyon siparişi aştığını söyledi.

Portal, Alibaba'nın yemek dağıtım kolu Ele.me'deki tüccarları ana yerel alışveriş uygulaması Taobao'ya getiriyor ve son aylarda Çinli çevrimiçi platformlar arasında "anında perakende" olarak adlandırılan alana milyarlarca yatırım yapmaya yönelik daha geniş bir hareketin parçası

Alibaba gibi büyük şirketlerin böyle bir sistemi başarması normal ama Türkiye'de aynı hızda teslimat şu an için çok zor. Özellikle küçük satıcılar için maliyet ve stok yönetimi büyük sıkıntı.

Türkiye'de de Trendyol var ama bu adamlar işi farklı boyutlara çıkardılar dünyanın her yerine ürün satışı yapıyorlar

Çinli e-ticaret devi Alibaba yaptığı açıklamada, ürünleri 60 dakika içinde teslim eden "Taobao Anında Ticaret" portalının faaliyete geçtikten sonraki bir ay içinde günlük 40 milyon siparişi aştığını söyledi.

Portal, Alibaba'nın yemek dağıtım kolu Ele.me'deki tüccarları ana yerel alışveriş uygulaması Taobao'ya getiriyor ve son aylarda Çinli çevrimiçi platformlar arasında "anında perakende" olarak adlandırılan alana milyarlarca yatırım yapmaya yönelik daha geniş bir hareketin parçası
Alibaba’nın bu hamlesi aslında Çin’de büyüyen “anında perakende” (instant retail) trendinin güçlü bir örneği olmuş.
hocam

Çin ticaret anlamında çok ötede hocam yani adamlar pazarı ele geçirmiş rakip olabilecek başka bir ülke çıkmaz gibi görünüyor

Adamlar bu işin ustası artık. Düşünün nakliye ücretini bile devlet karşılıyor bizde ise vergi vermekten canımız çıkıyor. Hollanda'ya bir tanıtım ürünü gönderdim geçen yıl 3.8 kg için 7.000 kargo ödedim daha bu ülkeden birşey olur mu? Kesinlikle ülke batık fazla kasmamak gerekiyor ki adamları görünce içim ciz ediyor.

• Geri